Ací teniu algunes fotos de com va anar el festival

Un any més, la Nit Folk de Quart de Poblet va ser tot un èxit, pels grups que s'hi ajuntaren, per la quantitat de danses i passos de ball que vam aprendre o per la música que gaudírem... però sobre tot per la companyia, per la quantitat d'amics i amigues que coincidírem.
L'ambient era fantàstic.
Jutgeu vosaltres mateixos...


El festival


El dinar de diumenge, a la Granja de Paterna


El nostre cartell d'enguany
Amb la mirada posada al nord donem la benvinguda a la XIXa edició d'Una Nit Folk, que fidel als seus principis esdevé cita ineludible per a ballar, i també marc de convivència festiva i cultural. Barrejant vessants científiques, tradicionals i musicals el festival queda enriquit enguany amb l'exposició etnològica de ràdios antigues que perfila setembre i Quart de Poblet com el lloc i moment al qual no podem faltar. 


Passeu, passeu... sou benvinguts !


BRAMATOPIN
Fan música occitano-aranesa i de composició pròpia amb la voluntat de revitalitzar el panorama musical d’Aran. Entre els instruments que fan servir destaca la boha gascona, l'acordió diatònic, la guitarra, les flautes, les percussions i el violí.
Des de la presentació del grup per Sant Joan en 2006 han actuat en nombrosos llocs, com les Vals d’Àneu, Balaguer, Hèires de Les, Salardú o Frankfurt i en molts festivals com el “Festival “Pirine”, “Festival Tradicionàrius”, “Dançar Oc”, “Festival Solk” i “Romànic en viu”.
Bramatopin són: Anna Geli, Tonho Cuito, Paco Boya i Maria Vergés, acompanyats en Una Nit Folk per Anna Muntanyà, Llibert Ribó i Jordi Bardella.
Escoltant la seua música descobrirem una nova forma de sentir i interpretar la música d'arrel.
«Bramatopin vos convide a descurbir ua naua forma d’interpretar e sénter era musica d’arraïc. Damb era nòsta musica poderatz gaudir d’ua estona de balh e dances tradicionaus d’Aran e dera rèsta d’Occitània e deth Pirenèu. Deishatz-vos portar e coneisheratz un shinhau mès dera nòsta lengua e cultura a trauès des nòstes dances»
Bramatopin

COLLA GUIRIGALL
La Colla Guirigall d'Alcàsser naix a la tardor de 1995, tot i que pren força a partir de l'any 2002. Té una escola amb 27 alumnes de dolçaina i 11 de tabalet. En són els mestres Cristóbal Rentero i Pep Martínez.
Han participat a diferents aplecs, com el de Paiporta l’any 2005, la 5a Trobada de les Dones Progressistes l’any 2006, i el Festival Europeu d’Albal, entre d’altres. Fan diverses col·laboracions amb altres grups, com el concert amb la Banda Santa Cecília d’Alcàsser,  i participen en les diferents dianes, cercaviles, balls de processó, dansaes i albaes a les festes d'Alcàsser. A Una Nit Folk ens acompanyaran a ballar de la manera més plana la nostra dansà d'obertura.
Colla Guirigall

So festiu i cridaner
la dolçaina
al vent escampa
junt al seu tabaleter
que, incansable,
el ritme marca
omplint de goig
el carrer.

ERDIZKA LAUETAN
Fa 7 anys que nasqueren per oferir l'espectacle DANTZA-PLAZA, amb el qual han fet una recopilació de balls dels diferents territoris del País Basc, consolidant així un repertori ample, variat i vistós de danses que transmeten de manera molt accessible a un públic que no necessita ser bon ballador, sinó tindre ganes i animar-se a participar.
Els seus components venen de l'ambient de la trikitixa, i del folclore tradicional del País Basc, on fan la majoria de les actuacions. També han participat en festivals com el de Música Tradicional de Calaf, la Trobada d’acordionistes d’Arsèguel, al Pirineu urgellenc, “Festival Aires Celtas de Granada, Trobada d’acordionistes de Maçaners Endo-Olea de Cantàbria...
Components:
IIñigo Urbaneta (Txirula, Txistu, Tamboril y Txun-txun)
Naroa Martinez (Trikitixa o Acordeón diatónica, Acordeón cromática, Piano)
Alfonso Rodriguez (Violín),
Joseba Martinez (Pandero, Txalaparta, Profesor de danzas)
Carlos Quintana (Guitarra acústica)
Marcos Cucó (Txirula, Txistu y Tamboril)
«Erdizka Lauetan agur beroa eman nahi dio Balentziako jendeari eta bereziki “Una Nit Folk” ospakizuna dela eta kultur-trukaketa honetan parte hartuko duen jendeari. Ilusionatuta gatoz gure Euskal Herriko musika eta dantza herrikoiekin disfrutarazteko gogo itzelarekin. Dantza errazak ikasi eta dantzatzeko aukera ona da. Parte hartzera gonbidatzen zaituztegu»

Erdizka Lauetan

SAGUETA NOVA 
Les saguetes, a Biar, eren grups d'amics que s'ajuntaven per a fer música i ballar. L'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova va nàixer fa 10 anys per a recopilar, estudiar i difondre la cultura popular local, comarcal, i valenciana en general. Danses, cançons, tocates, indumentària i més coses són part de la seua collita.
Sagueta Nova
Han recorregut tot el país i bona part d’Espanya interpretant els materials retrobats amb la màxima fidelitat a la tradició, sense arranjaments musicals ni muntatges coreogràfics.  Es desviuen per a ensenyar la gent a ballar, i han organitzat diverses edicions de la Setmana de Cultura Popular de Biar, i el  I Seminari de Cultura Popular de la Universitat d'Alacant. El seu CD Al Racó del Foc forma part del projecte d'Arxiu de Música Tradicional de la Vall de Biar.
L'Aplec de Rondalles que fan al seu poble és un referent de la música i el ball tradicional nostre, que vol popularitzar les ballades al carrer, com es fa a Mallorca, Múrcia, Almeria o Albacet.
El seu esperit s’adiu plenament amb el d’Una Nit Folk, per això ens acompanyaran divendres amb un curs de vesprada i la ballada popular després de sopar.
Ens ensenyaran les jotes de quatre i els fandangos de cobla partida, els balls més característics de la seua comarca, i alhora els més desconeguts.

El programa d'enguany


Descarrega't ací el programa dels actes